Studiu Herbalife: Atitudini şi comportamente în stilul de viaţă al românilor

În urma unei conferinţe de presă organizate de Herbalife România, cu prilejul prezentării studiului “Atitudini şi comportamente în stilul de viaţă al românilor”, Herbalife a apărut în peste 15 publicaţii online.

Studiul Herbalife a fost făcut pe baza a 802 respondenţi din mediul urban, cu vârste cuprinse între 24-50 ani şi a fost prezentat de către Dorota Seidler, Marketing&Sales Manager Herbalife România, împreună cu invitatul special, Dr. Şerban Damian, nutriţionist sportiv.

Studiul derulat de Herbalife România prezintă rezultate relevante referitoare la calitatea vieţii românilor, plecând de la elementele de bază ce caracterizează un stil de viaţă sănătos: nutriţie echilibrată, comportament pro-activ în îngrijirea sănătăţii, activitate fizică regulată şi importanţa perioadelor de odihnă şi relaxare.

Prin intermediul acestui studiu se subliniază înca o dată importanţa menţinerii unei nutriţii echilibrate. Este esenţial să avem un plan de nutriţie personalizată şi echilibrată, pentru a asigura organismului nostru nutrienţii necesari pentru buna sa funcţionare. În contextul stilului actual de viaţă, este cu atât mai important să adoptăm obiceiuri alimentare corecte şi să folosim, atunci când este nevoie, suplimente alimentare“, a declarat Dorota Seidler, Marketing & Sales Manager Herbalife România.

Este important ca starea noastră de bine să aibă o bază solidă, alcătuită din obiceiuri sănătoase. Oamenii ar trebui să funcţioneze proactiv, făcând anumiţi paşi simpli către menţinerea unei stări bune de sănătate pe parcursul întregii vieţi: un regim alimentar sănătos, asigurarea aportului de vitamine necesar, mişcare regulată şi comportament preventiv legat de sănătate şi relaxare“, a declarat Dr. Serban Damian, nutriţionist sportiv.

În primăvara aceasta, personalizează-ţi dieta în funcţie de stilul tău de viaţă!
Şi nu uita regulile de aur Herbalife pentru o nutriţie echilibrată:

  • Pune sănătatea pe primul loc!
  • Găseşte-ţi un program alimentar echilibrat, în funcţie de nevoile tale!
  • Optează pentru o promisiune pe termen lung!
  • Menţine-te în formă şi adoptă un stil de viaţă activ!
  • Distrează-te şi relaxează-te!

Iată o parte dintre publicaţii (click pe numele lor pentru a citi articolul): sfatulmedicului.ro, paginamedicala.ro, 121.ro, bursa.ro, kudika.ro, clickpentrufemei.ro, clicksanatate.ro, superbebe.ro, adevarul.ro, libertatea.ro, money.ro.

Pentru a beneficia de de produsele Herbalife şi de serviciile gratuite de monitorizare, contactaţi-ne.

Cele mai întâlnite intoleranţe alimentare

A fi sănătos este, uneori, mai uşor de spus decât de făcut. Având în vedere atâtea informaţii nutriţionale contradictorii existente pe piaţă, poate fi foarte confuz să ştii ce este într-adevar bine pentru tine.

Dacă îţi sunt clare cele câteva principii nutriţionale sănătoase, cum ar fi cele 5 mese mici consumate pe parcursul zilei – trei mese principale, plus 2 gustări sănătoase, îţi mai rămâne să te lămureşti ce ar trebui să conţină fiecare dintre acestea şi cu ce stil de viaţă este mai bine să le asezonezi.

Înainte de a alege conţinutul fiecărei mese, este bine să te gândeşti ce anume tolerează mai bine organismul tău. Multe alimente cunoscute ca fiind extrem de sănătoase pot provoca însă intoleranţă alimentară. Printre acestea se numără laptele, glutenul şi soia.

Intoleranţa alimentară apare în momentul în care organismul nostru nu mai digera în mod normal o serie de alimente. Totul se întâmplă din cauza faptului că organismul nu produce o serie de enzime în cantităţi normale. Intoleranţa alimentară poate să apară la orice vârstă şi se poate manifesta o perioadă scurtă sau poate fi cronică. Dacă simptomele de intoleranţă alimentară nu sunt identificate la timp, ea se poate transforma într-o problemă majoră pe parcursul vieţii.

Când mănâncă anumite alimente, persoanele cu o astfel de sensibilitate se confruntă cu tulburări digestive, migrene şi chiar cu şoc anafilactic.

Intoleranţa la lactoză este incapacitatea de a metaboliza lactoza, din cauza lipsei de enzime lactaze necesare în sistemul digestiv. Lactoza este un îndulcitor ce se regăseşte în mod natural în lapte.
– Este estimat că 75% din adulţii din întreaga lume manifestă o scădere a activităţii lactazei în perioada maturităţii.

 

Intoleranţa la gluten apare atunci când organismul reacţionează anormal la gluten, o proteină care se găseşte în grâu, secară, orz şi ovăz.
– În Europa, aproximativ 1 persoană la fiecare 250 – 300 de persoane manifestă intoleranţă la gluten.

 

Intoleranţa la soia este incapacitatea de a digera în întregime proteina din soia. Soia se găseşte în multe produse vegetale, în supa miso, în unele tipuri de ciocolată şi uleiuri vegetale.
– Alergia la soia afecteaza 0.5% din populaţia lumii.

Restricţiile alimentare impuse de anumite nevoi specifice, cum ar fi diverse intoleranţe sau regimuri vegetariene, pot afecta calitatea nutriţiei, greutatea corporală, varietatea dietei şi pot crea senzaţia de foame.

Shake-ul Formula 1 fără alergeni
Shake-ul F1 fără alergeni este masa ta sănătoasă într-un pahar, îţi permite să îţi respecţi nevoile specifice, să mănânci echilibrat, nutritiv, gustos şi variat. Îţi asigură energie şi o senzaţie confortabilă de saţietate.

FĂRĂ soia, lactoză şi gluten!
Un produs care răspunde nevoilor tale specifice:
– pentru vegetarieni;
– pentru persoanele cu intoleranţă la gluten, lactoză şi soia.

Shake-ul F1 fără alergeni este masa ta sătătoasă într-un pahar.
– cu un echilibru excelent de proteine şi nutrienţi cheie, pentru energie susţinută;
– conţine 22 vitamine şi minerale, totul cu mai puţin de 230 kcal per porţie;
– conţine antioxidanţi, fibre şi plante aromate, care îţi protejează sănătatea, precum şi Pisane, o proteină vegetală din mazăre;
– conţine extracte de rodie şi afine;
– aromă delicioasă de vanilie.

Alegerea perfectă pentru orice moment al zilei:
– Nutriţie sănătoasă:
* Mic dejun ideal, gustos şi sănătos;
* O masă nutritivă şi saţioasă la orice oră;
– Pentru controlul greutăţii:
* Înlocuieşte 2 mese pe zi cu câte un shake F1.

Reţete diverse, pline de culoare şi gust, masa ta gata în 30 de secunde:
Adaugă două linguri de shake F1 (26 g) în 250 ml de lapte, suc de fructe, lapte de soia sau iaurt, adaugă fructe proaspete, amestecă bine şi SAVUREAZĂ!
Atenţie! Ţine cont de restricţiile specifice când alegi lichidul pentru shake.

Pentru un shake fără soia şi gluten:
Amestecă două linguri (26 g) de pudră cu 250ml de lapte de vacă semidegresat.

Pentru un shake fără lactoză şi gluten:
Amestecă două linguri (26 g) de pudră cu 250ml de lapte de soia.

Află mai multe detalii despre Herbalife Formula 1 fără alergeni.

Citeşte varianta PDF: Herbalife Wellness Courier – Martie 2012

Eşti super-degustător?

Ţi se întoarce nasul când miroase a cafea? Miroşi imediat alimentele precum brocoli, spanacul şi ceaiul verde? Dacă este aşa, ai putea fi un super-degustător. Datorită unui grup suplimentar de papile gustative pe vârful limbii, aromele amare îţi dau un gust mai puternic decât la majoritatea oamenilor. Se spune că, pentru un super-degustător, simţirea aromei este ca atingerea obiectelor cu 50 de degete în loc de cinci.

Se ştie de aproape un secol că oamenii au percepţii diferite de gust amar la produsele alimentare. Până nu demult, oamenii de ştiinţă au urmărit originile micilor diferenţe genetice dintre oameni – variaţiile într-o genă de gust care explică de ce aproximativ un sfert din oameni (super-degustătorii) sunt foarte sensibili la gustul amar, în timp ce restul, fie nu răspund la fel de mult la toate gusturile amare, sau cel puţin nu le par deosebit de neplăcute.

Nimeni nu ştie de ce, dar femeile sunt mult mai susceptibile de a fi super-degustătoare decât bărbaţii. Majoritatea părinţilor presupun că au copii super-degustători, dat fiind faptul că atât de mulţi copii au o aversiune faţă de legume. Dar cu copiii, există şi alţi factori care lucrează şi le îndepărtează nasul când simt varza de Bruxelles (de ex.).

Dacă eşti un super-degustător, poate fi o provocare să te bucuri de beneficiile sănătoase ale alimentelor precum varza, broccoli, conopida, ceaiul şi soia – mâncăruri ca acestea sunt ca pastilele amare care trebuie înghiţite. Dar există câteva trucuri care par să funcţioneze.

Un pic de sare ajută la blocarea gustului amar al produselor alimentare, astfel încât un strop de sos de soia sau un grăunte de sare de usturoi pe un spanac amar poate face minuni. Mai degrabă decât să încerce să înăbuşească broccoli, conopidă şi alte legume amare, multe persoane le prepară mai uşor la abur, ceea ce le fac mult mai gustoase. Uneori chiar şi un pic de grăsime ajută. La prăjire, legumele se amestecă împreună cu o linguriţă de ulei de măsline sau ulei de susan, sau prin adăugarea de avocado la o salată de spanac verde, astfel se poate lua amărăciunea gustului.

Dacă ne uităm la partea pozitivă, super-degustătorii nu sunt sensibili numai la gustul amar – adesea găsesc alimentele dulci, prea dulci şi cele foarte grase ca fiind insuportabile. Ca urmare, ei pot mânca mai puţine grăsimi şi zaharuri decât majoritatea dintre noi – şi astfel ar putea reduce riscul obezităţii şi bolilor de inimă.