Formula 1 cu aromă de măr caramelizat şi scorţişoară – EDIŢIE LIMITATĂ

O nouă surpriză de la Herbalife. De 2 zile a apărut un nou shake Formula 1, acesta adaptându-se nu doar la stilul modern de viaţă (aşa cum v-am obişnuit cu celelalte produse), dar şi la faptul că urmează perioada sărbătorilor. Noua aromă delicioasă de măr caramelizat şi scorţişoară este ideal pentru perioada de iarnă, mai ales ca această variantă poate fi servită şi caldă, oferindu-vă aceeaşi nutriţie, saţietate şi stare de bine cu care v-au obişnuit şi celelalte arome.

COMANDĂ AZI Formula 1 cu aromă de măr caramelizat şi scorţişoară şi prinde această ediţie limitată a unui shake delicios de sărbăroare. (În cazul în care nu mai puteţi alege aroma de măr caramelizat şi scorţişoară, înseamnă că stocul a fost epuizat)

Acum ai un aliat de nădejde aproape care te ajută să eviţi o parte din caloriile care se acumulează în perioada sărbătorilor. Herbalife Formula 1 este un cocktail nutritiv ce constituie o masă delicioasă şi sănătoasă cu o combinaţie excelentă de proteine şi substanţe hrănitoare esenţiale pentru un aport constant de energie.

Iaurtul şi promovarea probioticelelor pentru sănătatea digestiei

Dacă ai fost în ultima vreme în orice raion de iaurturi în supermarketul local, s-ar putea să fi văzut din ce în ce mai multe produse care scot în evidenţă “culturi active vii” – un mod mai frumos de a spune că iaurtul este plin de bacterii.

În timp ce ideea de a consuma bacterii în dietă nu poate suna atrăgător, bacteriile probiotice găsite în iaurt şi alte produse lactate fermentate pot promova sănătatea sistemului digestiv.

Probioticele sunt bacterii benefice care ajută la menţinerea echilibrului adecvat de microorganisme (numit floră) care trăiesc în tractul digestiv. Sistemul digestiv este casa a sute de tipuri de probiotice şi aceste bacterii folositoare menţin creşterea altor bacterii, potenţial dăunătoare – promovând astfel o digestie sănătoasă.

Bacteriile din sistemul tău ajută de asemenea la descompunerea alimentelor care în mod normal sunt rezistente la digestie, permiţându-ţi să obţii mai multe elemente nutritive din alimentaţie. În acest proces sunt produse gaze – dar avem alte bacterii care ţin sub control această producere a gazelor. Deci, un echilibru sănătos al acestor diverşi “gândăcei” intestinali este cheia pentru o funcţionare bună a tractului digestiv.

Una dintre cele mai frecvente tulpini de bacterii probiotice care se află în intestine este Lactobacillus acidophilus, care se găseşte în iaurt. Când mănânci iaurt care conţine “culturi active vii” (scrie pe etichetă), poţi fi sigur că vei consuma aceste probiotice sănătoase.

Fă din gustări nişte obiceiuri sănătoase

Petrece ceva timp în jurul copiilor – sau în jurul animalelor de companie – şi vei vedea că gustările frecvente sunt mai mult o modalitate instinctuală de a mânca în timpul zilei. Cu siguranţă din trecut am evoluat ca vegetarieni mâncând frecvent, nu cu mese regulate, iar gustările nu sunt neapărat un lucru rău – în cazul în care alimentele pe care le alegi sunt adecvate, iar dacă îţi este cu adevărat foame, acestea pot fi un obicei sănătos.

De obicei ne este foame la fiecare trei-patru ore, iar mai multe gustări şi mai mici, răspândite pe tot parcursul zilei, te poate împiedica să mănânci prea mult timp la masă. Gustările ar trebui să aibă unii carbohidraţi sănătoşi – cum ar fi fructele, legumele, cerealele integrale (cum ar fi biscuiţii integrali) – împreună cu unele proteine (cum ar fi nucile, produse cu proteine din soia sau produse lactate fără grăsime).

Intervalul de după-amiază între prânz şi cină poate fi o perioadă dificilă – mulţi oameni încearcă să fie “rezistenţi” acestuia, dar sfârşesc prin a mânca prea mult la cină. Mai degrabă decât o mică gustare, încearcă să ai un “al doilea prânz” – ceva un pic mai substanţial cum ar fi un shake proteic, o ceaşcă de brânză de vaci cu nişte fructe, sau o masă cu conţinut caloric scăzut. Apoi, poţi avea un control mai bun al mâncării la ora cinei.

În cazul în care gustările de după cină sunt o problemă pentru tine, încearcă să te speli pe dinţi după cină. Funcţionează ca un semnal mare pentru a te opri din mâncat.

O alimentaţie bună şi confortul pot merge mână-în-mână

Una dintre cele mai mari plângeri ale oamenilor cu privire la o alimentaţie sănătoasă este percepţia că au nevoie de mai multe ore în bucătărie pentru a pregăti mese nutritive. Dar există atât de multe elemente avantajoase disponibile acum, încât pregătirea meselor sănătoase se face foarte simplu.

Pentru proteine, poţi cumpăra peşte sau păsări de curte care sunt deja condimentate şi gata pentru pregătire rapidă la gril sau creveţi fierţi congelaţi, care pot fi combinaţi cu nişte paste şi legume pentru o gustare rapidă. Şi nu trece cu vederea conservele de ton, somon sau piept de pui, care pot fi adăugate la salata verde, mâncăruri din orez sau supe.

Poţi, de asemenea, creşte valoarea nutritivă a supei instant prin amestecarea ei cu lapte degresat sau lapte de soia în loc de apă. În timp ce supa este la încălzit, aruncă nişte legume congelate, sau nişte spanac pentru a adăuga nutriţie, aromă şi volum. Pachetele cu legume congelate îţi permit să foloseşti doar ceea ce ai nevoie şi sunt gata să fie mâncate în câteva minute.

Adaugă un strop de sos slab caloric, pui prefiert sau creveţii şi ai obţinut o masă rapidă şi sănătoasă.

Umami (al 5-lea gust)

Umami = delicios (din japoneză)

Gustul Umami a fost descoperit într-o algă în 1908, de doctorul Kikunae Ikeda din Tokyo. Pornind de la acest gust, japonezul a creat o substanţă sintetică cu gust asemănător. Astfel a rezultat monoglutamatul de sodiu (E621).

Până la apariţia umami, se ştia că simţim doar cele 4 gusturi: dulce, sărat, acru, amar, deoarece receptorii gustativi ai acestora au fost uşor identificaţi. În cele din urmă, printre receprorii gustului dulce, au fost identificaţi şi receptorii gustului umami. Astfel umami a devenit cel de-al cincilea gust.

Umami este ceea ce face o mâncare irezistibil de bună. Deşi uneori suntem conştienţi că am mâncat suficient, nu ne putem opri din mâncat. Este prea bun.

Unde se găseşte?
În mod natural îl găsim în
: carne, peşte, legume, ouă, lapte (chiar şi în laptele matern), parmezan.
În schimb, umami (în mod artificial) îl găsim în mai toate mâncărurile procesate: piept de pui, muşchi de porc, kaiser, şunci (în carne procesată în general), condimente la plic, supe şi alte mâncăruri la plic etc.

Şi dacă în magazine putem lua produsul să-i citim eticheta, nu acelaşi lucru putem face şi la restaurant. Şi multe sunt acestea care folosesc umami pentru a da savoare mâncărurilor şi de asemenea este nelipsit în industria fast-food.

Denumiri posibile pe etichetele produselor alimentare: umami, monoglutamat de sodiu, glutamat monosodic, E621, potenţiator de gust, intensificator de gust, caseinat de sodiu, caseinat de calciu.

Acidul glutamic E620 se foloseşte în alimente ca  potenţiator de gust ca şi glutamatul monosodic E621, monopotasic E622,  dicalcic E623, monoamonic E624, dimagnezic E625. Cu alte cuvinte, este de evitat orice aliment procesat care conţine E620-E625.

De ce trebuie evitat să mâncăm mâncărurile procesate care conţin umami?
Pentru că ne poate provoca obezitate, stări nejustificate de oboseală, dureri de cap, afecţiuni neurologice, ameţeli, dezorientare, depresie, probleme digestive, cancer etc.

Prin accesarea următorului link veţi părăsi Website-ul Distribuitorului Independent Herbalife şi veţi vizita Website-uri care nu sunt asociate cu Herbalife sau cu Distribuitorii săi Independenţi.

Află mai multe:
Reportaj PRO TV: România, te iubesc

Cum funcţionează sistemul imunitar, cum poate fi îmbunătăţit şi cum ne afectează temperaturile greutatea

Întărirea sistemului imunitar cu o alimentaţie sănătoasă şi un stil de viaţă sănătos

imunitateToamna, odată cu pregătirea murăturilor pentru iarnă, avem în vedere şi pregătirea pentru noile viroze care apar şi care nu ne ocolesc pe cei mai mulţi dintre noi. Odată cu noul an şcolar, copiii vor aduce acasă mai mult decât teme şi prieteni noi – vor aduce de asemenea şi o mulţime de microbi. Şi chiar dacă nu aveţi copii acasă, aveţi tot atâtea şanse să vă îmbolnăviţi pentru că vremea se răceşte pe zi ce trece – aşa că acum este un moment bun să acordăm şi mai mare atenţie la tot ceea ce noi putem face din punct de vedere nutriţional pentru a ne păstra sistemul imunitar cât mai pregătit.

În ciuda a ceea ce părinţii sau bunicii spun de obicei, este un mit faptul că răcim din cauza aerului rece. Totuşi când vremea se răceşte, petrecem mai mult timp în spaţii închise – ceea ce înseamnă că suntem în contact strâns cu mai multe persoane, aerul circulă mai puţin – deci avem o mai mare expunere la germeni care ne pot face rău.
Corpul nostru are un sistem de apărare, iar acesta este sistemul imunitar. Este vorba despre o armată proprie de “soldaţi” care ne protejează organismul, identificând şi nimicind orice este străin în corp – fie că este vorba despre un virus, o bacterie sau un parazit. Şi corpul se bazează pe o nutriţie bună şi pe un stil de viaţă sănătos pentru a menţine apărarea în forţă. Este suficient să ai o dietă sănătoasă şi să te îngrijeşti, pentru a-ţi menţine o bună sănătate.

fructe si legumeFructele şi legumele sunt jucători-cheie, deoarece acestea oferă o abundenţă de fitonutrienţi – compuşi naturali găsiţi în toate alimentele vegetale care ajută la menţinerea sănătăţii, având rolul de antioxidanţi. Avem nevoie de antioxidanţi pentru a echilibra procesele din corpul nostru care duc la oxidare. Procesele oxidative sunt o parte normală a metabolismului, dar oxidarea poate avea o acţiune agresivă asupra celulelor dacă nu este ţinută sub control şi poate slăbi capacitatea organismului de a lupta împotriva bolior. Deci, corpul nostru se bazează pe o sursă constantă de antioxidanţi din fructe şi legume pentru a reduce acest stres oxidant şi, la rândul său, pentru a putea sprijini funcţia imunitară.

Sistemul imunitar are, de asemenea, unele “forţe speciale” sub formă de celule albe din sânge. Aceste celule produc proteine specializate – numite anticorpi – care caută şi distrug virusurile şi bacteriile invadatoare. Deoarece anticorpii sunt proteine, avem nevoie de proteine adecvate în dieta noastră pentru a ne asigura că vom fi capabili să fabricăm anticorpii de care organismul are nevoie. Alimentele sănătoase bogate în proteine – cum ar fi peştele, păsările de curte, carnea slabă, produsele alimentare din soia şi produsele lactate degresate – stimulează organismul să producă aceste proteine specializate.

peste_pui_lactateMenţinerea sănătăţii sistemului digestiv este de asemenea importantă în sprijinirea funcţiei imunităţii. Tractul digestiv găzduieşte trilioane de bacterii care au numeroase funcţii în menţinerea sănătăţii. Unele tulpini de bacterii ne ajută sa digerăm fibrele din alimente, unele consumă gazele intestinale, în timp ce altele produc vitamine, cum ar fi vitamina K şi vitamina B12. Atunci când sistemul nostru este populat cu aceste bacterii “bune”, ele servesc, de asemenea, pentru a “elimina” bacteriile potenţial dăunătoare care ar putea intra în tractul digestiv. Unele dintre cele mai bune surse pentru aceste bacterii prietenoase sunt produsele lactate – cum ar fi iaurtul şi chefirul.

legumeO alimentaţie echilibrată într-adevăr deschide drumul spre o sănătate bună. Şi pentru a ajuta organismul în lupta împotriva cotropitorilor străini, “armata internă” are nevoie de cea mai bună nutriţie posibilă.

Schimbarea anotimpurilor aduce cu sine o nouă varietate de fructe şi legume de care ne putem bucura. Mere, legume rădăcinoase – cum ar fi morcovii şi cartofii dulci – şi toate alimentele din familia verzei, cum ar fi broccoli şi conopida, este timpul lor acum. Şi acestea toate sunt numai bune de pus la cuptor. Caldura cuptorului caramelizează zaharurile naturale din produsele alimentare şi potenţează aroma de fructe şi legume într-un mod în care grătarul din timpul verii nu o poate face.

Schizandra PlusUn stil de viaţă aglomerat şi stresant poate avea consecinţe asupra sistemului imunitar. De aceea, pe lângă o dietă bogată în fructe, legume şi proteine de calitate, este bine să ne întărim sistemul imunitar cu produse special create.

Schizandra Plus asigură protecţie antioxidantă pentru menţinerea sănătăţii sistemului imunitar: este bogată în vitaminele antioxidante C şi E, betacaroten şi seleniu.

Rose Ox

RoseOx – supliment alimentar bazat pe rozmarin, are proprietăţi antioxidante care ajută la protejarea celulelor şi a ţesuturilor împotriva acţiunii radicalilor liberi.

Câte grade arată termometrul din camera ta?

TermometruOare creşterea temperaturii indicată de termometrul din camera noastră să fie unul din factorii care contribuie la creşterea în greutate? O analiză recentă sugerează că lucrurile ar putea sta chiar aşa. Mulţumită instalaţiilor de încălzire de interior, ne-am redus expunerea la frig, ceea ce înseamnă că ne bazăm mai puţin pe mecanismele naturale ale corpului nostru de a ne menţine căldura corpului – mecanisme care de altfel, ard calorii în mod normal.

Oamenii de ştiinţă au constatat că temperaturile de interior la care ne simţim confortabil au crescut în ultimii 30 de ani. În plus, ne îndreptăm în direcţia a ceea ce este cunoscut sub numele de “monotonie termică” – adica avem tendinţa de a menţine temperatura din încăperi destul de stabilă, la orice oră, mai degraba decât permiţându-i să scadă pe timpul nopţii, aşa cum se întâmplă în mod natural. Nu numai că am crescut temperaturile medii din interioare cu câteva grade pe timpul zilei, dar temperaturile medii din dormitor pe timpul nopţii au crescut chiar mai mult.

S-a descoperit că un rol major în generarea de căldură în interiorul corpului îl are un anumit tip de grăsime, numit grăsime „brună” – cel puţin în cazul animalelor mici şi al copiilor. Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, aceştia tind să-şi piardă din grăsimea „brună”, acumulând în schimb https://blog.nutrienti.eu/wp-admin/post-new.phpgrăsime “albă” care serveşte în primul rând ca un depozit de calorii în exces. Până de curând, s-a crezut că adulţii au foarte puţina grăsime „brună” – şi chiar şi cei care au în mai mare măsură nu îi ajută în sensul arderii şi producerii de căldură.

Totuşi, recentele progrese tehnologice au permis cercetătorilor să identifice mai uşor depunerile de grăsime „brună” la adulţi. Într-un studiu a fost detectată grăsimea „brună”, activă din punct de vedere metabolic, la 23 din 24 de subiecţi atunci când temperatura mediului ambiant a fost scăzută cu aproximativ 6° C (11 ° F). Un mic calcul a sugerat că, în condiţiile în care grăsimea „brună” ar putea fi complet activată – subiecţii ar putea arde calorii, echivalentul a aproximativ 4 kg de grăsime corporală pe perioada unui an.

Citeşte varianta PDF: Herbalife Wellness Courier – Noiembrie 2011