Sfaturi utile pentru un stil de viaţă sănătos

familiePotrivit specialiştilor, un mare beneficiu al unui stil de viaţă sănătos este acela că metabolismul nu este supus schimbărilor bruşte, aşa cum se întâmplă în cazul adoptării unei diete drastice.
Este esențial de știut că adoptarea unui stil de viaţă sănătos ne ajută să slăbim şi să ne păstrăm silueta fără a depune prea mari eforturi. Este important să avem o alimentație echilibrată, să facem multă mișcare, să ne odihnim suficient, să avem o viață socială echilibrată, să ne ingrijim și să mâncăm sănătos. Și cum un stil de viață sănătos începe cu o alimentație corespunzătoare, trebuie lămurit faptul că, pentru a mânca sănătos, nu trebuie să renunți complet la mâncărurile preferate și să treci numai pe legume şi fructe, ci să te simți bine întreaga zi, să fii plin de energie și echilibrat.

Alimentaţia trebuie să fie variată

fructePe cât posibil, consumă alimente bio, netratate chimic, legume de grădină, cereale integrale, fructe, mai precis alimente bogate în carbohidrați, fibre, vitamine și minerale, slabe în grăsimi și fără colesterol. Redu sarea cât de mult poți, folosește oțet de mere și înlocuiește zahărul cu mierea. Este recomandat să consumi cel puțin o porție de fructe sau legume pe zi – sunt surse incontestabile de vitamine, minerale și sunt recomandate pentru detoxifierea organismului.

Ştiaţi că…

boabeVitaminele şi mineralele ajută la controlul greutăţii, la asigurarea vitalităţii şi a unei stări bune de sănătate. Ele sunt esenţiale pentru creşterea şi dezvoltarea normală a organismului, ne ajută să luăm energie din alimente şi permit pielii, oaselor şi muşchilor să crească şi să se refacă.

Fibrele sunt esenţiale pentru o digestie sănătoasă, asigurând echilibrul sistemului digestiv.

carbohidratiProteinele sunt esenţiale pentru creşterea celulelor şi refacerea ţesuturilor. Ele ajută la dezvoltarea masei musculare şi la refacerea ţesutului muscular, contribuind la o mai bună sănătate a oaselor, ajută la controlul apetitului, prelungind starea de saţietate, sunt esenţiale pentru energie şi ajută sistemul imunitar să funcţioneze corespunzător.

Grăsimile sănătoase ajută creierul şi sistemul nervos, contribuie la absorbţia grăsimilor solubile în grăsime, conferă gust alimentelor, ne păstrează ochii, pielea, oasele şi unghiile sănătoase.

Carbohidraţii sunt o sursă majoră de combustibil pentru organism, esenţială pentru funcţionarea zilnică a acestuia, inclusiv pentru exerciţii fizice.

Mănâncă regulat şi moderat în acelaşi timp

fripturaNu sări peste mese! Deşi nu este indicat să mănânci imediat după ce te trezeşti, este foarte important să mănânci dimineaţa. Cei care iau mereu micul dejun îşi controlează mai bine greutatea, în timp ce persoanele care obişnuiesc să sară peste acesta au tendinţa de a compensa la prânz, mâncând prea mult. Porţiile trebuie să fie moderate. Nu mânca pe fugă, la nervi sau la ore târzii. Evită să mănânci atunci când ești stresat (stresul poate compromite digestia), în timp ce conduci, muncești sau te uiți la TV.

Consumă multe lichide

apaIa mereu cu tine o sticlă de apă. Trebuie să bei cel puțin 8 pahare de apă pe zi. Este indicat să bei un pahar cu apă cu 20-30 de minute înainte de masă. Vei avea o senzație de saturație și nu vei mai simți nevoia să mănânci mult în timpul mesei. În plus, o ceașcă de ceai pe zi te va ajuta la digestie.

Pune-te în mişcare

ciclistNicio alimentație sau dietă sănătoasă nu dă cele mai bune rezultate fără exerciții fizice. În acest sens ai o varietate de opțiuni: poți alerga, poți încearca cycling-ul sau înota. Diversifică exercițiile, modificând anumite părţi ale antrenamentului fizic, astfel încât să nu te plictiseşti, iar dacă obişnuieşti să mergi la sală, alternează uneori şi cu câte o şedinţă în aer liber.

Important este să faci schimbări mici, dar semnificative care să te ajute să te trezești în fiecare dimineață mai sănătos și mai plin de viață. Poți începe ziua cu 10 minute de exerciții de stretching – te vor ajuta să te trezești mai ușor, îți oferă energie, îți îmbunătățesc flexibilitatea și coordonarea, circulația și capacitatea de a te relaxa.

Citeşte varianta PDF: Herbalife Wellness Courier – Octombrie 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.