5 sfaturi alimentare pentru a ține nivelul energiei ridicat toată ziua

Asian woman eating with chopsticksCând ai cea mai multă energie? Te trezești dimineața odihnit, dar îți pică energia după amiază? Sau te trezești obosit și energia apare după prânz? Sau simți energia d-abia după ora 17?

Cu toții avem ritmul nostru natural, așa că a-m putea cere multe ca să avem o energie constantă întreaga zi – dar dacă simți că ai vrea mai multă energie pe parcursul zilei, atunci continuă să citești. Ceea ce mănânci și când anume poate avea un impact mare asupra energiei tale fizice și psihice.

Sfat alimentar: nu sări peste mese, dacă vrei ca nivelul energiei tale să nu cadă

Este un lucru știut, însă mulți oameni sar peste mese dintr-un motiv sau altul pentru care consideră că merită să repete acest lucru. Corpul tău se bazează pe o sursă pregătită de energie pentru a funcționa. Când mănânci mese și gustări echilibrate la intervale regulate pe parcursul zilei, poți menține nivelul zahărului în sânge într-un inerval relativ corect. Dar când sări peste mese, nivelul zahărului poate scădea foarte mult și nivelul de energie se duce în același ritm, de asemenea. Să ne alimentăm corect dimineața este într-adevăr important – din moment ce nu ai mâncat din seara trecută, ai nevoie de energia pe care o dă un mic dejun echilibrat. Și asigură-te că ai o “gustare puternică” după amiază care să te ajute să ții pasul între prânz și cină.

Sfat alimentar: Fi ca o Goldilocks: mesele trebuie să fie “corecte”.

Mărimea meselor contează deoarece mesele care sunt prea mari sau prea mici îți pot submina energia. Dacă nu mănânci suficient, pur și simplu nu vei avea suficient combustibil pentru a te ține până la următoarea masă sau gustare. Și când mănânci prea mult, organismul va folosi multă energie pentru a prelucra ceea ce ai mâncat, care te poate face să te simți letargic. Planifică-ți mesele și gustările astfel încât să mănânci suficient cât să te simți satisfăcut, dar nu supra-satisfăcut. Dacă mănânci la fiecare câteva ore, nu vei avea nevoie să ai mese imense.

Sfat alimentar: Asigură-te că mănânci proteine suficiente

Proteinele fac mai mult decât să te ajute să-ți construiești și să-ți menții masa musculară – fac mesele mult mai sațioase și, de asemenea, te ajută să-ți menții mintea ageră. Îmi place să cred că proteinele te țin prin de viață. Mâncărurile proteice contribuie la creșterea anuitor substanțe chimice în creier care te ajută să gândești mai clar și să te concentrezi mai bine. Și, din moment ce alimentele proteice te ajută să te și saturi, mesele tale vor fi mai sațioase, păstrându-te energic pe tot parcursul zilei.

Sfat alimentar: Bea destul de des să nu te simți niciodată însetat

Nu ai conduce mașina prin deșert fără a te asigura că sistemul de răcire funcționează corect, nu-i așa? Ei bine, motorul corpului tău nu va funcționa foarte bine, dacă nu păstrezi încărcat rezervorul de lichide. Sistemul tău se bazează pe lichide adecvate pentru a te ține în formă așa că, bea des și – pe perioadă toridă sau dacă ești o persoană activă – ține o băutură la îndemână. Deshidratarea te poate face mai obosit și poate fi afectată abilitatea ta de a gândi limpede și de a te concentra. Apa, ceaiul sau băuturile sportive pot fi folosite pentru a te ajuta să îndeplinești necesarul de hidratare. Și încearcă să pui un pic de mentă în băuturile tale – are o aromă energizantă și îți poate oferi o stare mentală un pic mai bună.

Sfat alimentar: Echilibrează-ți mesele pentru o energie constantă

Mesele și gustările echilibrate ajută la furnizarea unei energii constante. Proteinele, carbohidrații și grăsimile sunt procesate în rate diferite, astfel că mesele care au un echilibru în acești nutrienți îți vor da mai multă vitalitate decât cele care nu îl au. Shake-urile proteice cu fructe te susțin deoarece primești rapid o energie din fructe și o energie de lungă durată din pudra proteică și din lapte. Pe de altă parte, dacă mănânci un mic dejun bazat doar pe carbohidrați (precum pâine prăjită, gem și fructe), totul va fi digerat cam la aceeași rată – și de asemenea destul de repede. Fără ceva proteine care să-ți mențină vitalitatea, vei rămâne fără energie într-un timp destul de scurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.