Inima – Reţete sănătoase de Ziua Îndrăgostiţilor

Ziua Îndrăgostiţilor este de obicei despre inimi, bomboane şi flori, dar este şi o altă cale de a le arăta oamenilor că aveţi o inimă de aur.

Puteţi prepara o mâncare delicoasă conţinând alimente sănătoase pentru tine şi iubitul tău şi puteţi mânca oricât vă pofteşte inima.

Este plăcut să începeţi cu un toast pentru o sănătate mai bună, puteţi folosi şampanie sau vin care conţin antioxidanti naturali din struguri sau puteţi prepara rapid o băutură nealcoolică ce conţine 100%  suc natural din fructe la care adaugăm şi apă minerală. Sucul roşu-închis la culoare (purpuriu) precum cel din strugurii, rodii, este bogat în polifenoli, compuşi naturali din fructe care ne ajută să creştem circulaţia sangvină şi să ţinem tensiunea arterială în parametrii optimi. Sau ocazional puteţi să vă racoriţi cu vitamina C adăugând suc de portocale în apă minerală.

La felul întâi vom prepara o salată colorată pentru care vom folosi: morcovi portocalii, roşii, spanac verde toate aceste culori fac parte din grupul antioxidanţilor buni pentru sănătatea inimii aşa numiţii pigmenţi de carotenoidă. Pentru mai multe beneficii adăugăm avocado sau ulei de măsline, deoarece aceste grăsimi sănătoase ajută corpul noastru să absoarbă carotenoida din legume. Fasolea gătită este deasemenea un aliment sănătos pentru inima noastră, deoarece fibrele din ea ne ajută să menţinem nivelul colesterolului în paramentrii optimi. Este esenţial să adăugăm peşte oceanic proaspăt gătit la grătar, deoarece conţine acizi graşi Omega 3 – sursă de grăsime esenţială pentru sănătatea inimii noastre, deoarece ne ajută să contolăm nivelul grăsimilor din sânge precum trigliceridele şi colesterolul. Apoi răsfaţaţi-vă cu nişte mieji precum cei de alună, nucă şi fistic; sunt bogaţi în compuşi care ajută să ne controlăm colesterolul. Dacă îi uscaţi un pic la cuptor sau într-o tigaie, vor scoate în evidenţă aroma lor naturală, astfel puteţi să îi presăraţi deasupra unor legume gătite la abur pentru a avea un aspect mai plăcut sau pur şi simplu îi puteţi adăuga în salată.

În final, Ziua Îndrăgostiţilor nu este completă fără puţină ciocolată. Compuşii naturali din cacao numiţi flavonoizi acţionează ca nişte antioxidanţi. Cu cât este mai neagră ciocolata, cu atât mai mulţi flavonoizi o să primiţi.

Puteţi lua o bucăţică de ciocolată neagră ca să vă încheiaţi masa sau pentru un desert dublu şi sănătos puteţi topi ciocolată dulce-amăruie şi să o adăugaţi peste coacăze prospete. Pigmenţii naturali de culoare purpurie care păstrează această culoare frumoasă a coacăzei acţionează deasemenea ca nişte antioxidanţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.