Hidratarea şi rolul acesteia în menţinerea sănătăţii

Menţinerea unei greutăţi normale poate fi un exerciţiu destul de dificil, având în vedere abundenţa de alimente bogate în calorii şi a stilului de viaţă ce reduce tot mai mult ocaziile pentru activitatea fizică atât la locul de muncă, cât şi în timpul liber. În Europa, astazi, 6 din cei 7 factori importanţi de risc de moarte prematură – tensiune arterială, colesterol, exces de greutate, consum inadecvat de fructe şi legume, sedentarism şi exces de alcool – se leagă de cum mâncam, bem şi ne mişcăm.

Astăzi vom aborda hidratarea şi rolul acesteia în menţinerea sănătăţii, a unei greutăţi normale şi a unui stil de viaţă echilibrat.
În organismul uman, apa este fluidul în care se desfăşoară toate procesele bio-chimice. Iată câteva din cele mai importante roluri ale apei şi fluidelor corpului uman:
– asigură transportul nutrienţilor în organism;
– reglează şi menţine temperatura corpului în limite normale (evaporarea transpiraţiei prin piele şi răcirea organismului);
– menţine constante volumul şi presiunea sângelui;
– menţine structura moleculelor mari, precum proteinele şi glicogenul;
– participă la reacţiile metabolice;
– acţionează ca dizolvant pregătind moleculele mici pentru procesele metabolice (vitamine, minerale, aminoacizi, glucoză şi alte molecule mici).

Apa nu conţine calorii, ci doar minerale, în proporţie diferită, în funcţie de sursă.

Indiferent de sezonul în care ne aflăm, este ideal să consumăm minim 2 litri de apă pe zi. Pentru a avea un corp sănătos, o siluetă armonioasă, un ten proaspăt şi ferm, nu trebuie să neglijăm hidratarea zilnică.

Multe femei beau puţină apă, crezând că aceasta le umflă. Ei bine, nu este adevarat! Cu cât bei mai puţină apă, cu atât celulele din organism reţin mai multă apă. Astfel, dacă organismul tău reţine apa, este bine sa bei 8-10 pahare cu apă pe zi.

Tendinţa generală care s-a creat, potrivit căreia persoanele cu kilograme în plus reţin apa, este falsă. Procentul de apă din organismul lor este sub limita normală, deci ele suferă de deshidratare. Astfel apa este un element central în curele de slăbire:
– îţi reglezi metabolismul, apa fiind un fel de catalizator pentru absorbţia intestinală;
– este cel mai bun diuretic natural, vei avea un tranzit intestinal corect deoarece apa va scăpa de toxicitatea deşeurilor alimentare şi ajută la evacuarea lor.

Dacă nu eşti obişnuit/ă să bei apă constant, pe parcursul zilei, este bine să începi prin efectuarea unei hidratări corecte, adică să consumi treptat apă, cu înghiţituri mici, la intervale scurte de timp.
După un timp, acest procedeu se va transforma într-un obicei sănătos.

Herbalife îţi oferă o soluţie delicioasă şi reconfortantă care te va ajuta să consumi un aport zilnic adecvat de lichide:

Băutura Concentrată Herbal Aloe Vera cu aromă de Mango

Este o băutură ce conţine suc de aloe vera, fără adaos de zahăr, cu un gust tropical răcoritor. Fie că încerci să îţi controlezi greutatea, fie că ai un stil de viaţă activ şi ocupat, poate fi dificil să asiguri organismului tău cantitatea de 2-2,5 litri de lichide pe zi.

Consumarea Băuturii Concentrate Herbal Aloe cu aromă de Mango reprezintă un mod ideal de a te bucura de o băutură sănătoasă, răcoritoare şi delicioasă, ajutându-te să creşti consumul de lichide.

BENEFICII CHEIE
• Conţine 40% suc de aloe vera extras din frunză de aloe vera;
• Fără adaos de zahăr şi cu un aport scăzut de calorii;
• Adaugă Băutura Concentrată Herbal Aloe Vera în apă pentru a obţine un gust răcoritor ce te poate ajuta să consumi mai uşor cantitatea recomandată de 2-2,5 litri de apă pe zi.
• 473ml, 31 de portii.

MOD RECOMANDAT DE UTILIZARE
Amestecă 3-4 căpăce (15-20ml) într-o jumătate de cană (120ml) de apă.

Băutura Concentrată Herbal Aloe Vera cu aromă de Mango este primul produs fabricat în regiunea EMEA folosind programul Herbalife „De la sămânţă la consumator” (Seed to Feed).
HIM este Centrul Herbalife de Inovaţie şi Producţie, o locaţie ultramodernă cu un echipament de laborator şi de producţie de ultimă generaţie, ce respectă cele mai înalte standarde ştiinţifice şi de siguranţă în dezvoltarea şi fabricarea produselor. Sistemele noastre de control al calităţii şi strategia “De la sămânţă la consumator” garantează că produsele Herbalife se numără printre cele mai bune produse de nutriţie din lume.

Beneficiile fiecărui ingredient folosit la crearea produselor Herbalife sunt demonstrate prin dovezi ştiinţifice. Ştim cu exactitate de unde provin ingredientele noastre, a căror puritate este verificată în laboratoare de ultimă generaţie. Materia primă este transformată în produs finit, în urma unor bune practici de producţie, atent controlate.

“Gelul din interiorul frunzei de aloe vera este o combinaţie naturală şi complexă de carbohidraţi cu proprietăţi de îngrijire.”
Dr. David Heber
Preşedintele Consiliului Consultativ de Nutriţie al Herbalife.

Citeşte varianta PDF: Herbalife Wellness Courier – Februarie 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.