Şase moduri de a controla pofta de mâncare

Una dintre cele mai frecvente plângeri pe care o aud de la persoanele care încearcă să-şi reducă aportul de mâncare este că mereu le e foame. Vă daţi seama când organismul are nevoie de combustibil. Vă doare stomacul, energia ar putea să scadă şi este greu să ignoraţi astfel de semnale. Şi dacă încercaţi să controlaţi caloriile poate fi o provocare şi mai mare să stăpâniţi şi foamea în acelaşi timp.

Iatâ câteva sfaturi care v-ar putea ajuta:

1. Fiţi siguri că deosebiţi foamea de ceea ce aţi putea crede că este foame, dar de fapt puteţi fi doar plictisit, obosit sau îngrijorat. Câteodata vi se pare că mirosiţi ceva ce arată într-adevăr tentant şi doar vă este poftă să mâncaţi, dar nu sunteţi defapt infometat. Dacă nu sunteţi sigur încercaţi să faceţi ceva pentru a vă distrage atenţia şi apoi verificaţi dacă vă mai este foame.

2. Consumaţi proteine la fiecare masă şi gustare.

Mâncarea bogată în proteine oferă saţietate mai mare decât cea bogată în grăsimi sau carbohidraţi. Proteinele lucrează nu doar la nivelul sistemului digestiv, dar de asemenea influenţează chimia creierului vostru şi vă ajută să vă simţiţi mulţumiţi şi  vă ţine mintea ageră.

3. Includeţi alimente ce conţin apă şi fibre.

Alimentele voluminoase şi apoase precum legumele, fructele, supele şi piureurile sunt buni vânători ale foamei, deoarece vă ajută să vă simţiţi plin cu relativ puţine calorii.

4. Faceţi regulat exerciţii.

Este adevărat că aveţi nevoie de mâncare adecvată pentru a alimenta activitatea, chiar dacă exerciţiile sunt complexe şi există dovezi clare că sunt benefice pentru controlul poftei de mâncare.

5. Hidrataţi-vă!

Printre altele, lichidele la mese pot face ca mesele voastre să pară mai saţioase. Alt motiv este că atunci când sunteţi deshidrataţi deseori confundaţi setea cu foamea. Posibil doar să aveţi nevoie de lichide, nu şi de mâncare.

6. Mâncaţi câteva mese mai mici şi gustări.

Mesele frecvente vă vor ajuta să ţineţi nivelul glicemiei constant de-a lungul zilei. Este important, deoarece când nu mâncaţi un timp mai îndelungat, nivelul scăzut de zahăr vă provocă senzaţia de foame. Şi când luaţi porţii mici şi dese este mult mai uşor să vă controlaţi foamea când ştiţi că veţi mânca din nou în doar câteva ore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.