Eşti ceea ce mănânci (la grătar)

Când vine vorba de alimente la grătar, aproape fiecare persoană, se pare – crede că al lor este cel mai bun. Suntem loiali tradiţiilor noastre la gratar – şi este ciudat cum această metodă de mâncare stabileşte identitatea noastră, mai mult decât orice altceva.

Avem spaniolii cărora le mulţumim pentru începerea tradiţiei de mâncare la grătar. Fără porcii şi vitele pe care i-au adus în Lumea Nouă în anii 1500, ideea poate că nu ar fi ajuns peste tot până acum – bizonii nativi şi curcanii sălbatici nu au fost cei mai buni candidaţi pentru grătar. Dar, din fericire, porcii au crescut cu porumb în sud şi fermele de vite au fost înlocuite în Kansas City şi Omaha cu “oraşe” de vaci. Şi restul – cum se spune – este istorie.

Dacă ar fi să mănânci călătorind prin SUA, ai afla despre carnea de porc că încă mai predomină în meniul la grătar din sud-est. Şi sosul este distinctiv. E subţire, cu mult oţet, şi adesea fără roşii – poate din cauză că sute de ani în urmă, roşiile nu au crescut în mod natural în climatul umed din Sud.

Pe măsură ce mergi şi mănânci spre vest – aş spune, spre Kansas City sau Austin – o să vezi cum carnea de porc este înlocuită cu carnea de vită, şi ea va fi mai des combinată cu un sos mai dulce şi mai gros. Călătorind spre Kentucky, nu ar fi neobişnuit să găsiţi carne de oaie în meniu.

În timp poţi face un drum pe Coasta de Vest, care reflectă lipsa de tradiţie locală şi o amestecătură totală de bucătării (tradiţii). Peşte proaspăt, ciuperci gigantice, tofu şi pizza toate pot fi găsite la grătar în această zonă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.