Vegetale coapte: profită de recolta bogată a toamnei

Schimbarea anotimpurilor aduce cu sine o nouă varietate de fructe şi legume de care ne putem bucura. Mere, legume rădăcinoase – cum ar fi morcovii şi cartofii dulci – şi toate alimentele din familia verzei, cum ar fi broccoli şi conopida, este timpul lor acum. Şi acestea toate sunt numai bune de pus la cuptor.

Odată cu terminarea sezonului de grătare, începem să avem mai multe alimente pentru copt. Căldura uscată a cuptorului caramelizează zaharurile naturale ale alimentelor şi potenţează aroma de fructe şi legume într-un mod în care grătarul din timpul verii nu o poate face.

Dacă nu aţi copt rădăcinoase până acum, ar trebui să le acordaţi o şansă. Morcovii copţi sunt deosebit de delicioşi. Amestecaţi-i cu puţin ulei de măsline şi puţin oţet balsamic, presăraţi sare şi piper, apoi întindeţi-i pe o foaie de projitură şi coaceţi la 220 grade pentru aproximativ o jumătate de oră până când aceştia se fragezesc. Oţetul se trasformă într-o glazură siropoasă şi lipicioasă care îi îmbracă şi îi fac irezistibili. În acelaşi fel se pot prepara cartofii dulci şi sfecla – pregătiţi-o cu ceva tartinabil înainte de coacere, cum ar fi lămâie sau suc de lămâie, oţet sau chiar suc de rodie care contractează cu dulceaţa lor naturală.

Legumele coapte pot fi o garnitură extraordinară, dar de asemeni pot fi adăugate în supe şi tocăniţe sau le puteţi felia reci şi îmbiba într-un sos sau amesteca împreună cu verdeţuri pentru a da o aromă de toamnă salatei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.