Iaurtul şi promovarea probioticelelor pentru sănătatea digestiei

Dacă ai fost în ultima vreme în orice raion de iaurturi în supermarketul local, s-ar putea să fi văzut din ce în ce mai multe produse care scot în evidenţă “culturi active vii” – un mod mai frumos de a spune că iaurtul este plin de bacterii.

În timp ce ideea de a consuma bacterii în dietă nu poate suna atrăgător, bacteriile probiotice găsite în iaurt şi alte produse lactate fermentate pot promova sănătatea sistemului digestiv.

Probioticele sunt bacterii benefice care ajută la menţinerea echilibrului adecvat de microorganisme (numit floră) care trăiesc în tractul digestiv. Sistemul digestiv este casa a sute de tipuri de probiotice şi aceste bacterii folositoare menţin creşterea altor bacterii, potenţial dăunătoare – promovând astfel o digestie sănătoasă.

Bacteriile din sistemul tău ajută de asemenea la descompunerea alimentelor care în mod normal sunt rezistente la digestie, permiţându-ţi să obţii mai multe elemente nutritive din alimentaţie. În acest proces sunt produse gaze – dar avem alte bacterii care ţin sub control această producere a gazelor. Deci, un echilibru sănătos al acestor diverşi “gândăcei” intestinali este cheia pentru o funcţionare bună a tractului digestiv.

Una dintre cele mai frecvente tulpini de bacterii probiotice care se află în intestine este Lactobacillus acidophilus, care se găseşte în iaurt. Când mănânci iaurt care conţine “culturi active vii” (scrie pe etichetă), poţi fi sigur că vei consuma aceste probiotice sănătoase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.