Fă din gustări nişte obiceiuri sănătoase

Petrece ceva timp în jurul copiilor – sau în jurul animalelor de companie – şi vei vedea că gustările frecvente sunt mai mult o modalitate instinctuală de a mânca în timpul zilei. Cu siguranţă din trecut am evoluat ca vegetarieni mâncând frecvent, nu cu mese regulate, iar gustările nu sunt neapărat un lucru rău – în cazul în care alimentele pe care le alegi sunt adecvate, iar dacă îţi este cu adevărat foame, acestea pot fi un obicei sănătos.

De obicei ne este foame la fiecare trei-patru ore, iar mai multe gustări şi mai mici, răspândite pe tot parcursul zilei, te poate împiedica să mănânci prea mult timp la masă. Gustările ar trebui să aibă unii carbohidraţi sănătoşi – cum ar fi fructele, legumele, cerealele integrale (cum ar fi biscuiţii integrali) – împreună cu unele proteine (cum ar fi nucile, produse cu proteine din soia sau produse lactate fără grăsime).

Intervalul de după-amiază între prânz şi cină poate fi o perioadă dificilă – mulţi oameni încearcă să fie “rezistenţi” acestuia, dar sfârşesc prin a mânca prea mult la cină. Mai degrabă decât o mică gustare, încearcă să ai un “al doilea prânz” – ceva un pic mai substanţial cum ar fi un shake proteic, o ceaşcă de brânză de vaci cu nişte fructe, sau o masă cu conţinut caloric scăzut. Apoi, poţi avea un control mai bun al mâncării la ora cinei.

În cazul în care gustările de după cină sunt o problemă pentru tine, încearcă să te speli pe dinţi după cină. Funcţionează ca un semnal mare pentru a te opri din mâncat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.