Evitarea scăderii de energie de după-amiază

Cât de des ţi se întâmplă asta? A trecut jumătate de zi şi energia începe să scadă, te simţi puţin iritat şi posibil nu gândeşti prea lucid. Corpul strigă după zahăr, dar te uiţi la talie şi în schimb decizi să nu mănânci nimic până la cină.

Ceea ce simţi este din cauza glicemiei. Zahărul din fluxul sanguin îl primim din carbohidraţii sănătoşi din mâncare, pe care organismul se bazează pentru a asigura energia de care ai nevoie de-a lungul zilei. Dar dacă nu mănânci alimentele corespunzatoare, la ore potrivite, rămâi fără combustibil, scade zahărul din sânge şi ai putea să începi să iei gustări dulci şi nesănătoase, pentru a-ţi recupera nivelul de energie.

Cea mai bună defensivă pentru criza din timpul zilei este o ofensivă bună sub forma unui prânz echilibrat şi o gustare sănătoasă mai târziu. Asigură-te ca prânzul să conţină proteine cu puţine grăsimi pentru a combate foamea şi carbohidraţi buni pentru a asigura o sursă de energie. O salată de legume cu pui la grătar, creveţi fierţi sau un shake proteic cu fructe. Toate sunt potrivite.

Shake-urile proteice sunt o idee bună de gustări sau poţi încearca un baton proteic, o porţie de iaurt cu câteva fructe, legume verzi sau o cutiuţă de ton cu roşii cherry.

Nu fi zgârcit cu porţia de gustare. Multe persoane afirmă că o gustare mai mare îi ajută să treacă de restul zilei. Şi atât timp cât nu sunt prea flămanzi spre seară, mănâncă mai puţin la cină.

Este o relaţie câştig-câştig. Te simţi mai energic toată după-amiază şi controlezi mai uşor caloriile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.