Estimează câte proteine mănânci

Tu ştii de ce proteinele sunt importante. Înainte de toate ele construiesc şi menţin masa musculară, de asemenea ele îţi dau senzaţia de saţietate şi dau mâncării mai multă rezistenţă. Poţi chiar şi să ştii câtă proteină ar trebui să mănânci în fiecare zi, dar cum ştii câtă iei de fapt din mâncare? Atunci când le recomand clienţilor mei o anumită cantitate pe zi, le dau un număr pe care să îl reţină cu uşurinţă, şi îi rog să consume 25g de proteine la o masă şi 10g la o gustare. Şi iată de ce: porţiile obişnuite de mâncare ce conţin proteine, au cam 25g proteine şi face mai uşoară ţinerea evidenţei. Hai să aruncăm o privire: recomand clienţilor mei un shake proteic Herbalife Formula 1 pentru una sau două mese pe zi, pentru că ele oferă atât de multă nutriţie într-un pahar şi, prin personalizarea cu pudră proteică, e uşor să prepari o masă sănătoasă cu 25g proteine. 100g de pui gătit sau de carne, au aproximativ 25g proteine la fel şi 120g de peşte gătit sau creveţi. Şi vegetarienii pot să folosească mâncarea, cum ar fi brânza de vaci care o ceaşcă are 25g proteine. De asemenea ei pot să îşi ia cele 25g preparând o omletă din 3 ouă sau adăugând jumătate de ceaşcă de tofu. Câte o ceaşcă de fasole gătită şi de orez brun vor oferi şi ele cele 25g proteine necesare.

O gustare între mese este cel mai potrivit să aibă 10g de proteine: un baton proteic, o cutie de iaurt, o ceaşcă de alune sau boabe de soia, o jumătate de ceaşcă de boabe de fasole, un ou fiert tare, toate sunt gustări grozave şi dau cam 10g de proteine.

O femeie care are nevoie cam de 100g/zi, poate consuma cam 25g la fiecare masă şi să aibă două gustări proteice. Un bărbat care consumă cam 150g/zi, e suficient să îşi dubleze porţia la 2 dintre mese pentru a-şi asigura necesarul de proteine zilnic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.