Câteva aspecte despre grăsimile ascunse

Grăsimile pe care le adăugaţi în mâncare sunt uşor de recunoscut. Ştiţi că mâncaţi grăsime atunci când adăugaţi sosuri la salată sau când ungeţi unt pe pâine. Dar există foarte multe grăsimi ascunse în alimente care sunt mai greu de observant şi uşor de ignorat.

Deoarece caloriile din grăsime se absorb foarte repede, vă ajută să fiţi conştienţi care sunt sursele comune ale acestor calorii ascunse.

Ori de câte ori mănânci 5 grame de grăsime, mănânci o linguriţă de grăsime. Deci 15 grame de grăsime, care echivalează cu o lingură plină cu grăsime pe care o aduci organismului.

Ca să te ajut să vizualizezi asta am pus containere cu grăsime lângă mâncarea de pe masă (vezi filmul de mai jos), deci poţi să-ţi creezi o imagine în minte şi de fapt să realizezi câtă grăsime conţin aceste alimente în realitate. Asta te ajută să vezi grăsimea ascunsă.

O cafea şi o brioşă, unor persoane li se pare puţin pentru un mic dejun, dar această cafea este făcută cu lapte integral, frişcă, iar brioşa cu afine este îmbibată în ulei. Împreună au aproximativ 32g de grăsime, adică mai mult de două linguri.

Pâinea prăjită la restaurant cu o salată pare a fi ceva sănătos, dar datorită turtei prăjite, caşcavalului şi smântânei, acumulează surpinzător 55g de grăsime, aproape patru linguri.

În timp ce niciunul dintre dumneavoastră nu consideraţi că burgherul şi cartofii pai sunt sănătoşi, totuşi v-aţi imaginat vreodată că această mâncare conţine mai mult de o treime dintr-o ceaşcă de grăsime?

Sandwich-urile pot fi foarte înşelătoare privind cantitatea grăsimilor pe care o conţin. Ele sunt de obicei pufoase, pline cu carne grasă şi caşcaval, încărcate cu sosuri şi servite cu chipsuri, acestea acumulează peste 70 de grame de grăsime.

Deci, ce mănânci în schimb?

Un shake pe bază de proteine, preparat cu lapte degresat şi fructe are doar o urmă de grăsime şi poate înlocui oricare dintre aceste alimente. Nu numai că are foarte mulţi nutrienţi, dar şi reduce sute de calorii care ar rezulta din alimentele grase pe care le consumăm.

Dacă am înlocui burgerul cu o salată şi cu pui la grătar fără sosuri, am acumula doar o linguriţă şi jumătate de grasime.

Înlocuind pâinea prăjită în grăsime şi salata cu sosuri, cu două bucăţi de plăcintă cu pui, am reduce nouăzeci de linguriţe de grăsime. Putem mânca un peşte la grătar şi legume fierte la aburi în loc de sandwich şi aşa am reduce grăsimile de la paisprezece linguriţe la una.

Printre alimentele care conţin mai puţin de 10% grasime sunt carnea slabă, proteinele, legumele, fructele, cerealele. Deci păstraţi o imagine a acestor alimente în mintea dumneavastră şi veţi putea deveni o imagine a sănătăţii ca şi rezultat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.