Care este cel mai bun burger pe care-l poţi avea?

Burgerii, probabil nu vor avea niciodată o reputaţie ca un produs alimentar sănătos, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne gândim la ceea ce putem pune între două jumătăţi de chiflă de burger. Conceptul – ceva de carne (sau cu carne), condimente şi echivalentul câtorva felii de pâine – nu trebuie să decadă în faţa unei alimentaţii sănătoase.

Să începem cu mijlocul. Unii oameni au fost învăţaţi să aleagă un sandwich de peşte în locul unui burger tradiţional – imaginându-şi că peştele este întotdeauna mai bun decât carnea de vită. Acest lucru este valabil atâta timp cât este la grătar sau fript. Dar dacă peştele este prăjit – şi îmbibat în sos tartar – atunci burgerul de vită la grătar este câştigător clar, cu jumătate de grăsime şi o treime mai puţine calorii.

Există o presupunere comună că produsele din pasăre de curte sunt întotdeauna mai bune decât carnea de vită – şi asta este în general adevărat. Cele mai multe bucăţi de carne de pasăre sunt mai slabe decât carnea de vită şi au mai puţine grăsimi saturate.

Este nevoie să acordaţi atenţie etichetelor produselor din curcan. De obicei curcanul – care este în general alegerea cumpărătorilor – are aproape aceeaşi cantitate de grăsimi, grăsimi saturate şi colesterol ca şi o bucată mare de carne de vită macră.

Dar dacă folosiţi pieptul de curcan, veţi ieşi clar în avantaj. Când îl utilizaţi în loc de carne de vită sau carnea normală de curcan, veţi economisi 40 de calorii şi 6 grame de grăsime.

În cele mai multe restaurante, este neplăcut probabil să obţineţi un burger făcut cu carne de vită, deoarece aceasta tinde să fie uscată şi nu foarte aromată. Deci, dacă aveţi poftă de un burger la un restaurant, ar fi mai bine să încercaţi un burger de curcan, dacă este în meniu.

Chiftelele de burger vegetale pot fi o opţiune bună – au o medie de circa 100 de calorii şi aproximativ 2 grame de grăsime, si nu conţin colesterol. Dar ele sunt mici, aşa că oamenii ar putea avea nevoie de două pentru a se sătura – şi asta dublează şi caloriile. Burgeri vegetarieni au de asemenea, mult mai puţine proteine (5 grame sau aproximativ la o chifteluţă), comparativ cu aproape 20 de grame cât puteţi obţine dintr-un burger cu piept de curcan.

De asemenea, luaţi în considerare restul de sandwich. Dacă aveţi ca opţiune chiflele burgerului din cereale integrale, cu atât mai bine. În cazul în care chiftelele dumneavoastră fără grăsimi sunt uscate, aţi putea greşi prin adăugarea condimentelor grase (cum ar fi Mayo) sau brânză. Optaţi pentru ketchup, muştar, sos de friptură sau sos barbecue şi puteţi încărca burgerul cu legume proaspete cum ar fi salata verde şi roşiile pentru a nu mai fi aşa uscat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.