Portofelul cu calorii: Produsele lactate

Deseori folosiţi lactate din motivul că sunt surse de proteină şi calciu, dar dacă nu le alegeţi cu grijă, produsele lactate pot fi de asemenea surse bogate în grăsimi, grăsimi saturate şi colesterol.

Şi nu vă doriţi să cheluiţi caloriile pe aşa ceva. Din produsele lactate poţi lua multe lucruri bune atât timp cât vei alege produse cât mai slabe. Astfel nu vei cheltui caloriile pe grăsime, ceea ce înseamnă că poţi cumpăra mai multe proteine per porţie. Un iaurt simplu fără grăsimi te va costa doar în jur de 90 de calorii pentru un recipient mic, şi vei primi 18g de proteine, care este o valoare mare.

Dar scoate varietatea de grăsimi şi cu 90 de calorii vei cumpăra doar o jumătate de recipient mic, ceea ce înseamnă ca vei avea şi jumăte din proteine. Acelaşi lucru este şi cu brânza de vaci. În varianta fără grăsimi poţi cheltui un dolar de calorii, în timp ce întreaga grăsime va costa mai mult şi asigură mai puţină proteină per porţie.

Probabil niciun produs lactat nu va arde mai uşor numerarul de calorii la fel precum caşcavalul. El are în jur de 100 de calorii la aproximativ 28 grame, o bucată de mărimea unei palme şi pui atâta grăsime saturată cât o chiftea de hamburger.

Dacă nu poţi renunţa în totalitate, încercă varianta cu puţine grăsimi sau gândeşte-te la caşcaval ca la un condiment şi foloseşte cantităţi foarte mici, cu gust puternic, deoarece va avea o aromă îndelungată.

Lactatele fără grăsimi pot contribui la cantitatea voastră de proteine şi calorii fără spargerea băncii. Dar îndepartând grăsimile, ele nu pot goli portofelul de calorii în timp foarte scurt, lăsându-vă cu calorii de cheltuit pe mâncare sănătoasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.