O imagine despre zahărul din alimente

Ne luăm zahăr din sucuri şi desert, dar de asemenea îl luăm şi din diferite feluri de mâncare, uneori mai mult decât ne aşteptăm. Data viitoare când examinezi eticheta pentru a afla conţinutul de zahăr, iată o modalitate prin care să vezi cât zahăr mănânci de fapt. Fiecare 4 grame de zahăr de pe etichetă echivalează cu o linguriţă de zahăr sau ca şi dimensiune de mărimea unui cub de zahăr.

Să aruncăm o privire şi să vedem cât de mult zahăr se gaseşte în mâncarea tradiţională şi să vedem ce soluţii sănătoase putem găsi.

Mulţi oameni mănâncă la micul dejun terci din ovăz, dar unele varietăţi şi arome sunt pur şi simplu pline de zahăr.

Am vazut unele brand-uri cu porţii care conţin peste 80 linguri de zahăr, în schimb un Shake Formula 1 pregătit cu lapte semidegresat, pudră proteică şi fructe, reduce cantitatea de zahăr la micul dejun cu 60 de linguri. Multe iaurturi populare sunt super dulci, având peste 3 linguriţe de zahăr la o cutie. În schimb, încearcă iaurt simplu cu fructe proaspete. Este o alternativă sănătoasă fără adaos de zahăr.

Poţi să guşti sucurile şi să observi că sunt dulci, dar să nu ştii cât de dulci sunt în realitate.

Un pahar mare de limonadă are peste 15 linguriţe de zahăr adăugat, un pahar de apă plată sau minerală cu gust de lămâie nu are deloc zahăr.

O mocha café pe care o cumperi de la cafeneaua locală are 50 grame de zahăr ceea ce echivalează cu mai mult de 12 linguriţe de zahăr. Înlocuiţi-o cu o ceaşcă de cafea preparată cu lapte fiert şi cacao şi veţi avea o băutură gustoasă fără zahăr adăugat.

Mulţi comercianţi pregătesc sosurile pentru paste cu o cantitate surprinzătoare de zahăr, 5 linguriţe la o porţie. În schimb dacă asezonezi nişte roşii îţi iese un sos foarte gustos fără adaos de zahăr.

Zahărul provine în mod natural din anumite alimente precum fructele, lactatele şi chiar legumele, dar unele etichete nu fac nicio distincţie între zahărul natural şi cel adăugat. Deci tu ar trebui în esenţă să citeşti lista ingredientelor şi dacă nu apare acolo zahăr, înseamnă că nu a fost adăugat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.