Cum să găseşti cea mai bună tunsoare pentru forma feţei tale

tunsare în funcţie de forma feţeiÎţi poţi schimba modul în care arăţi, schimbandu-ţi coafura. De asemenea îţi poţi recăpăta încrederea de zi cu zi cu o tunsoare care să te facă să arăţi bine.

O tunsoare grozavă poate fi puternică – te poate ajuta cu adevărat să arăţi şi să te simţi mai bine. Pentru majoritatea oamenilor, să se tundă la fiecare patru până la opt săptămâni, este esenţial pentru a-şi mentine stilul şi pentru a păstra un aspect sănătos al părului. Dar înainte de a face următoarea programare la salon, ia în considerare forma feţei tale şi trăsăturile faciale. Dacă îţi foloseşti calităţile naturale şi nu lucrezi împotriva lor, îţi poţi spori frumuseţea cu câteva tăieturi bine plasate.

Uneori e bine să schimbi lucrurile. Un look nou poate să îţi dea un sentiment de încredere reînnoit, dacă este un stil care te avantajează. Personal, ştiu că o zi în care părul nu arată bine mă poate demoraliza, deci o vizită la coafor poate fi o cale cu adevărat simplă de a mă pune din nou pe picioare… lucru valabil şi pentru părul meu.

Bărbaţi, să nu credeţi că articolul acesta nu este relevant şi pentru voi. S-au făcut numeroase studii pentru a înţelege legătura dintre păr şi încredere. Un studiu recent a arătat că opt din zece femei cred că stima de sine este dată de părul lor. Şi bărbaţii de asemenea spun că părul lor este un factor important în ceea ce priveşte încrederea în ei înşişi (una din preocuparile majore raportate fiind căderea părului). Şi pentru că părul poate fi atât de important, atât pentru ceea ce simt femeile cât şi pentru ceea ce simt bărbaţii, iată câţiva factori pe care să-i luaţi în considerare înainte de următoarea tunsoare.

Forma feţei bărbaţilor şi tunsorile potrivite

Dacă te duci la un stilist profesionist, te poate ajuta să-ţi determini forma feţei şi cea mai potrivită tunsoare. Vorbind la general, aici sunt unele tipuri de faţă comune şi reguli de tunsoare care să se potrivească:
Rotundă: O faţă rotundă este caracterizată de obrajii plini, o linie rotunda a maxilarului, iar lăţimea şi înălţimea fetei sunt de proporţii egale. Cei cu o faţă rotundă pot minimiza rotunjimea şi pot crea un aspect de unghiuri faciale dând o formă mai înaltă părului în partea de sus. Şuviţele franjurate mai lungi vă pot accentua rotunjimea, în timp ce franjurile mai accentuate vă pot ajuta să păreţi mai subţiri, dacă asta vă doriţi.
Ovală: O faţă ovală este o formă versatilă şi aproape orice stil de tunsoare se poate adapta cu uşurinţă la ea. Această formă a feţei este marcată de o linie a maxilarului uşor rotunjită şi caracteristici proporţionale. Cei cu o faţă ovală ar putea dori să evite bretonul lung, deoarece acest lucru poate adăuga rotunjime feţei. Pentru un look puternic, păstraţi tunsori foarte scurte, ca să atragă atenţia asupra caracteristicilor faciale proeminente.
Lungă: O formă lungă sau alungită a feţei este, de asemenea, versatilă şi poate suporta diferite tipuri de tunsori. Această formă de faţă este puţin mai lungă decât o faţă ovală, cu lungimea mai mare decât lăţimea. Cele mai bune tunsori pentru această formă a feţei ar trebui să evite scurtarea părţilor laterale, pentru că acest lucru va accentua lungimea feţei. Un stil care este mai scurt pe partea de sus şi mai lung pe părţi ar oferi echilibru acestei forme a feţei.
Pătrată: O formă pătrată de faţă este definită de o linie a maxilarului puternică, paranteze drepte, iar pomeţii şi linia maxilarului de aceeaşi lăţime. Similar cu o faţă rotundă, cea mai bună tunsoare pentru această formă a feţei ar include păstrarea laturilor scurte şi a părului mai lung pe partea de sus.
În formă de inimă: o faţă în formă de inima cuprinde o structură facială, care este mai mare la tâmple şi frunte, şi conică la bărbie. Stiluri de păr mai lung s-ar potrivi acestei forme a feţei pentru a distrage atenţia de la lăţimea din partea de sus a feţei. Adăugarea de păr facial, este de asemenea, o modalitate foarte bună de a adăuga echilibru aceastei forme a feţei.

Tunsori pentru femei în funcţie de forma feţei

Femeile pot fi puţin mai creative atunci când vine vorba de tunsori, pentru ca au multe opţiuni de stil, cum ar fi suviţe, breton, filat, şi tendinţele actuale de modă, cum ar fi cocuri, împletituri, şi lista poate continua. O tunsoare bună este de multe ori baza pentru a deveni creativi cu stilul personal. Aici sunt câteva idei de tunsori potrivite pentru a face ca faţa ta să arate bine din toate unghiurile:
Rotundă: pomeţii plini şi linia maxilarului rotunjită. Această formă a feţei, arată cel mai bine cu filaje inegale şi breton pentru a compensa rotunjimea feţei. În cazul în care optaţi pentru o tunsoare scurtă, încercaţi taieturi foarte scurte care pot adăuga înălţime şi echilibra rotunjimea. O tunsoare medie, în care vârfurile ajung până la umăr va avea de asemenea un efect de subţiere a feţei. Dacă aveţi părul lung, încercaţi să filaţi suviţele ca să se termine la linia maxilarului pentru a crea acelaşi efect de alungire.
Ovală: O faţă ovală este, de asemenea, versatilă pentru femei şi aproape orice tunsoare sau stil va completa foarte bine această formă a feţei. Dacă sunteţi în căutarea unei schimbări, încercaţi ceva la modă, cum ar fi breton sau un bob de lungime medie. Nu multe forme de faţă pot să arate bine cu astfel de tunsori ce pun în evidenţă centrul feţei, dar dacă eşti suficient de norocoasă pentru a avea o faţă ovală, atunci acest stil ar putea fi pentru tine!
În formă de inimă: O faţă în formă de inimă delicat îngustată la bărbie şi o tunsoare care atrage atenţia asupra pomeţilor şi ochilor pot fi extrem de potrivite. Dacă vă gândiţi la o tunsoare mai lungă, un breton mai lung va compensa un maxilar proeminent. Un bob de lungime medie ar fi, de asemenea, bun pentru această formă a feţei pentru că parul, care se termină chiar sub bărbie, va adăuga plinătate în zona maxilarului. O latură mai lungă sau un  breton într-o parte va atrage atenţia la ochi şi obraji.
Pătrată: o faţă cu această formă arată grozav cu părul filat! O tunsoare bună pentru o faţă cu formă pătrată, va avea o linie proeminentă în partea de jos a maxilarului. Dacă vreţi o tunsoare scurtă, încercaţi un bob scurt, cu o mulţime de straturi filate şi breton. Şuviţele scurte vor distrage atenţia de la zona maxilarului. Dacă vreţi o lungime medie sau lungă, încercaţi o tunsoare cu o mulţime de suviţe filate ce ajung mai sus de linia maxilarului pentru a atrage atenţia la partea de sus a feţei.
În funcţie de stilul dumneavoastră şi de cât de lung vreţi să aveţi părul, veţi decide cât de des veţi merge să vă tundeţi. Dacă aveţi părul lung, puteţi lăsa să treacă şi 12 săptămâni între vizitele la salon. Ţineţi minte că, pentru a arăta sănătos, părul lung are nevoie de aranjamente periodice. Părul lung poate deveni fragil dacă nu i se taie vârfurile regulat. Atunci va fi  mult mai predispus la ruperea, subţierea şi despicarea vârfurilor. Stilurile de păr scurt necesită mai multă muncă de întreţinere pentru a păstra stilul, şi atunci are nevoie de o rearanjare la fiecare patru până la şase săptămâni.

Sper că acest ghid cu stiluri de coafuri să vă ajute să vă construiţi încrederea în dumneavoastră, ce va ieşi în evidenţă atât din interior cât şi la exterior!

Autor (tradus din engleză): expert frumusete, Jacquie Carter. Jacquie este Director de Nutriţie Externă la Herbalife.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.